Concepting

Serious Request

Een project binnen mijn opleiding Communication & Multimedia Design (in de rest van de tekst als CMD) voor de opdrachtgevers ‘Corrino Media Group’ en 3FM.

PROJECT UITLEG:

Elk jaar organiseert 3fm samen met het Rode Kruis het ‘Serious Request’ event in nieuwe stad binnen Nederland. Corrino Media Group verzorgd de gehele live-uitzending van dit event. Elk jaar is dit event goed voor meerdere miljoenen aan giften en miljoenen bezoekers. De bezoeker kan op twee manieren doneren bij het Glazen Huis, door contant geld via een brievenbus het Glazen Huis te doneren of via internet geld over te maken.

Aangezien er regelmatig grote bedragen binnenkwamen en niet iedereen persoonlijk bedankt kon worden via de radio/televisie, is door studenten van CMD een Chequebox ontwikkeld. Dit was een enkele zeecontainer waar de bezoeker door middel van een druk op de rode knop een 30 seconden video-boodschap (Mbt de cheque) in kon spreken. Deze upload vervolgens automatisch naar de 3FM Serious Request website, waar de bezoeker zijn/haar video terug kan bekijken en eventueel kan delen.

In 2013 vond Serious Request in Leeuwarden plaats met als thema ‘Clean This Shit Up’, met als onderwerp ‘kinderen die sterven aan diarree’.

OPDRACHT:

De Chequebox was ten tijde van het project al twee jaar oud, maar toe aan een upgrade. Er waren een aantal belangrijke gebreken die binnen dit project opgelost moesten worden. Ten eerste was de Chequebox door de grote aantal bezoekers logistiek gezien zeer inefficiënt, deze moest verbeterd worden door oa het upgraden van één naar twee zeecontainers aan elkaar. Onze opdracht was om de Chequebox op nieuw in te delen en deze zo efficient mogelijk te laten verlopen. Er moest een ruimte komen om de video’s direct via Facebook of Twitter te delen. Ook moest de aankleding geheel in style van het thema aangekleed worden.

Ten tweede moest de techniek vernieuwd worden, zodat de bezoekers direct hun video’s konden delen en ook moest een foto-functie binnen het systeem toegevoegd worden.

Tijdens het Serious Request event moesten we tevens de Chequebox bemannen en bij eventuele storingen in actie komen. Ook moesten er enkele keren per dag een compilatie worden gemaakt van alle video-boodschappen.

WERKZAAMHEDEN:

Het project bestond uit een groep van 6 man, verschillend van tweede- tot aan vierde-jaars studenten. Ik moest als projectmanager zorgen dat dit gehele project in goede banen zou worden geleid. Hierbij was ik tevens de contactpersoon tussen Enerzijds de opdrachtgevers (Corrino & 3FM) en het Rode Kruis en anderzijds de NHL Hogeschool/projectgroep. Daarnaast heb ik meegewerkt aan de back-end (script) van de Chequebox. Tijdens het event was is algemeen verantwoordelijke en leidinggevende van de Chequebox.